weblap-slider-1 weblap-slider-3
preload image preload image

VIP INFORMATIKA (a) Megbízható cég 2016

Örömmel értesítjük Ügyfeleinket, hogy cégünk ismételten kiérdemelte a Megbízható cég tanúsítványt!

További információért keresse fel a www.megbizhatoceg.com weboldalt!

VIP INFORMATIKA Kft. - Megbízható Cég

PC, ami a zsebedben is elfér

Egy igazi, zip-elt hardver és szoftver elegye a Modecom FreePC. Egyszerű, kompakt és oly sok minden benne van. A Windows 8.1 operációs rendszer mellé full verziós Microsoft Office 365 és 15GB tárhelyet kínáló OneDrive előfizetés jár még, így igazán értékes csomagot kapunk.
 
 
Vegyünk egy olyan usert, aki a számítógépet valóban csak alapfeladatokra használja. Nap közben egy okostelefon vagy táblagép megfelelő képességekkel rendelkezik a számára, akkor körülbelül ennyi igényt támaszt egy PC-vel szemben, mint amire a FreePC képes.
 
 
A fotóit, videóit és dokumentumait a felhőben tudja tárolni és Microsoft Office programokkal szerkeszteni, pont olyan programokkal és környezetben, mint az irodai gépén vagy az iskolai számítógépen, csak egy monitor vagy egy nagy TV kell hozzá szabad HDMI csatlakozóval.
 
 
Külföldi munkánál vagy egy kis bérlakásban nincs túl sok hely másnak, mint ilyen kis eszközöknek. Egyszerűen csatlakoztatni kell, áramot adni és a WiFi-vel máris a neten lehetünk.
 
 
Tökéletesen működik vele a Bluetooth rádiós egerek és billentyűzetek többsége, de a két USB csatlakozónak (egy mini és egy mikró) hála egy olcsó vezetékes billentyűvel és egérrel is használható, vagy külső merevlemez, pendrive csatlakoztatható.
 
 
Ultra hordozhatósága révén elvihetjük magunkkal egy hotelszobába és az üzleti útra is. Egy projektorba dugva a prezentáció megtartásának már semmi akadálya sincs, nagyot néznek majd, hogy nincs nálunk laptop táska.
 
 
A FreePC másik nagy lehetősége azok az üzlethelyiségek, ahol nem nagyon van hely vagy nem mutatna jól egy szabványos PC ház, mondjuk egy étteremben. Egy teljes kábelmentes kiépítés valósítható meg.
 
 
Egy ilyen kis alkalmatosság számára kivételes teljesítményt nyújt az Intel Atom Z3735F CPU, nem is beszélve arról, milyen energiatakarékos lesz a konfigurációnk. A processzor mellett 2GB ram és egy 16GB-os flash tároló van a kis fekete dobozban még, a tárolókapacitás 32GB-os memóriakártyával számolva 40GB-ig bővíthető.
 
Cikk forrás: http://www.jtc.hu/hirek/14140/PC-ami-a-zsebedben-is-elfer.html

Webshop - házhoz szállítás

Mai naptól házhoz szállítással is rendelhetsz tőlünk!
A szállítás költsége csak 1.600Ft (5Kg-ig) az ország bármely pontjára!

 

Tomboló csend avagy i7-4790k = 0dB Hangtalan izomPC

(esettanulmány nagy teljesítményű, hangtalan, 4k felbontást tudó PC-re)


Kezdjük az elején, mit is jelent a cím? Első olvasásra nem biztos, hogy beugrik a ”dB” mértékegység jelentése. „A decibel (dB) két mennyiség arányának logaritmikus mértéke, amit széles körben használnak az akusztika, a fizika és az elektronika területén.” Ebben az esetben nem más, mint a cikkben szereplő számítógép működése közben kibocsájtott hang erősségének megállapítására szolgáló mértékegység. A címben a Nulla dB szerepel, ergo a bekapcsoló gomb kattanását követően egyetlen szisszenést sem fogunk hallani.

Miért is érdekes ez?

Ha valaki jártas egy picit az informatikában az tudja, hogy a processzorok hőt termelnek, a nagyobb teljesítményű processzorok általában nagyobb hőt. Ennek megoldására többnyire a gyári hűtő helyére egy nagyobb, ill. komolyabb AKTÍV hűtőt szerelünk fel. Miért írtam végig nagybetűvel az aktív szót? A cikk lényege, hogy egy olyan nagy teljesítményű otthoni számítógépet mutat be, mely működés közben egyetlen árva zizzenést sem bocsájt ki magából, valamint tudja a 4k felbontást plusz videokártya nélkül.

Mire van ehhez szükség?

 • Passzív processzorhűtő
 • Passzív hűtésű tápegység
 • Forgó alkatrész nélküli adattároló, más néven SSD
 • Jól szellőző ház
 • Display porttal rendelkező alaplap

 

A kiválasztott alkatrészek típusai:

CPU hűtés: Több típus is van forgalomban, de ami egy i7-4790k (TDP: 88W) típust is jól le tud hűteni, az már ritka. A processzor hűtés esetében a választás a NoFan CR-95C Copper IcePipe nevezetű hűtőbordára esett. A gyártó garantálta a 90W-os és az alatti TDP értékkel ellátott processzorok megfelelő passzív hűtését.

Tápegység: A megfelelő folyamatos nagy teljesítmény biztosítása érdekében ugyan csak a Nofan gyár terméknél maradtunk, a választott típus: P-500A

A Ház: A Thermaltake Chaser A21 Black nevezetű házat szemeltük ki, annyi módosítással, hogy a gyári ventilátor kivettük valamint az oldallapon lévő plexit eltávolítottuk.

Adattároló: HDD helyett csak SSD jöhetett szóba, ez az egyszerűbbik, ilyet bármelyik informatikai eszközökkel foglalkozó üzletben beszerezhetünk. Ebben a cikkben az SSD típusa kevésbé érdekes, egy 500GB-os Samsung drive került a készülékbe.

Alaplap: Asus Z87 Pro V Edition, alaplapi display port 4k felbontás 24hz-en, UHD felbontás 60hz-n. Filmnézésre jó a 24hz, de ha játszani szeretnénk, akkor egy plusz passzív hűtésű videokártyára is szükségünk lesz, amin elérhető a display portok újabb 1.2-es változata. Sajnos csak az 1.2-es változat tudja a 4k-t 60hz-n.


A teszt:
Az alkatrészek megérkezése után gyors csomagbontás következett és egyből neki is láttunk a tesztelésnek. Lássuk az eredményeket:Az első teszteket csak az asztalon összeszerelt géppel kezdtük, a beépítéssel vártunk egy picit. A hőmérséklet megállapítására az AIDA64 nevű szoftvert és egy digitális multimétert használtunk. A teszteket a VIP INFORMATIKA Kft. üzletében végeztük és nem laborkörnyezetben!

 

Kiindulópont: az üzletben 20°C mutatott a multiméter (elhittük).
Gyors Windows telepítést követően már telepítettük is az AIDA64 szoftvert és elindítottuk az ilyenkor szokásos rendszer stabilitásteszt nevezetű funkciót, hogy 100%-on futtassuk a processzort és a GPU-t egyaránt.
Néhány perc alatt a processzor hőmérséklete 71°C fokra emelkedett és a több mint 2 órás teszt alatt átlagban 71-73°C° között mozgott. A magoknál ettől eltérő adatokat láttunk, itt 73 °C-tól 84°C fokig mozgott a mutató. Közben a hűtőborda külső hőmérsékletét is figyelemmel követtük, ez átlagban 49°C fokot mutatott. Itt megpróbáltuk a szenzort a processzorhoz legközelebb eső hővezetőcsőhöz tenni. A stressz teszt leállítását követő 5 perc után a processzor 35 a borda pedig 32°C fokra hűlt vissza.

 

A két órás teszt elég meggyőzőnek tűnt, így nem maradt más hátra, mint a beépítés, és az összerakott állapotban történő újabb tesztelés.
Az összerakott gépet már a Vásárló igényének megfelelően Windows 8-cal újratelepítettük és azon folytattuk tovább a tesztelést.
Lássuk az eredményeket:

Ahogy gondoltuk, beépítve nagyobb értékeket jelzett az AIDA64 digitális mutatója, a korábbi 71-72°C fok helyett a processzor átlagban 78°C fokon dolgozott 100%-os terhelés alatt. Természetesen a magoknak is magasabb hőmérsékletet kellett elviselni, itt átlagban 85-87°C fokon ment a munka. A házból kiáramló meleg levegő a hideg téli estéken jól jöhet, mivel az összegyűlt hő értéke a ház tetején 52-53°C fok volt.

A több mint 1,5 órás tesztet követő 5 perces üresjárat után a processzor 55°C fokra tudott visszahűlni.


Összegzés:
A tesztet sikeresen zártuk, a gép nem jelzett túlmelegedést, igaz, nem is húztuk a processzort csak a gyári teljesítményen hajtottuk. Ha elkezdjük brutálisan túlhúzni, akkor elképzelhető, hogy túlmelegedés ellen kikapcsolással védekezik a gép.

Ha valaki nagy teljesítményű hangtalan számítógépet szeretne összerakni, akkor jelen állapot szerint ez igen költséges mutatvány.


Tesztben szereplő Silent PC pontos konfiguráció:

 • Alaplap: Asus Z87 PRO V Edition
 • CPU: Intel Core i7-4790k
 • CPU cooler: NoFan CR-95C Copper IcePipe
 • Memória: Kingston HyperX 1600mHz
 • SSD: Samsung EVO 850 500GB
 • Tápegység: Nofan P-500A
 • Ház: Thermaltake Chaser A21 Black
 • + Opcionális VGA kiegészítő:Asus GTX750-DCSL-2GD5


Budapest, 2015. április 30.

Virág Péter
VIP INFORMATIKA Kft.

 

Megváltozott nyitva tartás

Kedves Látogatónk!

2015. április 13-tól megváltozik a nyitva tartásunk!

Hétköznap: 12:00 - 18:00

Szombat: 10:00 - 14:00

Vasárnap: ZÁRVA