Sajnos nagyon kevesen tudják, hogy a jelenleg használatban lévő adattárolók (CD-k - normál DVD-k, merevlemezek, pen drive-ok, mágnesszalagok) élettartamukat tekintve nem jelentenek hosszú távú megoldást az adatok megőrzésében.

E probléma megoldására cseh mérnökök hosszas munkával sikeresen kifejlesztettek egy olyan DVD típust mely több, mint 100 évig képes az adatokat megőrizni. Ez a DATA TRESOR DISC DVD.

Mitől más ez a lemez?

A DTD lemez gyártásánál nem használnak szerves anyagokat, az adattároló réteg pedig egy fém-kerámia komponens, melynek köszönhetően nem hat olyan mértékben a lemezre a természetes öregedési folyamat, mint egy normál DVD esetében.

Hogyan mérték le a 160 évet?

Amikor valakinek megemlítem ezt a médiát az első kérdése, ezt vajon hogy mérték le. A válasz egyszerű, szimulációs teszttel.

A teszt letölthető a lemez magyarországi honlapjáról.

Kell-e nekünk 160 évig őriznünk?

Nem feltétlenül kell ekkora időtávban gondolkozni, ez csak a lemez időtállóságának határa. Itt a munka egyszerűsítésén van a hangsúly, nem kell az adatokat X évente migrálni, nem kell plusz költséggel tervezni.

A lemez tulajdonságai, típusai:

Két fajta DTD lemez létezik, a normál és a vízálló-nyomtatható felületű DVD. Mind két lemez 4,7GB kapacitással rendelkezik és maximum 4x sebességgel lehet írni, bármilyen DVD-íróval.

A vízálló-nyomtatható lemez tesztjéről győződjön meg a honlapunkra feltöltött videóval.

A VIP INFORMATIKA Facebook oldala

A VIP INFORMATIKA YouTube csatornája

Ugrás a lap tetejére
JSN Epic 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework